Je keuken een nieuwe kleur geven, of de woonkamer eindelijk eens aanpakken. Wat er ook moet gebeuren, de schilder weet er raad mee. Lees hier alles wat je moet weten over binnenschilderwerken. 

Wat zijn de mogelijkheden?

Weet je nog niet helemaal wat je wil, maar weet je wel dat je iets wil? Dan ben je waarschijnlijk op zoek naar inspiratie. Gelukkig voor jou zijn er ontzettend veel mogelijkheden op het gebied van binnenschilderwerk. Het gaat hierbij dan niet alleen om het wit maken van de muur, maar je kunt zo creatief zijn als je wil! 

Plafond schilderen 

Het plafond schilderen is niet de makkelijkste taak die er bestaat, maar het is wel ontzettend leuk. Vooral als je er voor kiest deze in een leuke kleur te verven. Je kunt er ook voor kiezen om de kleur die op de muren zit door te trekken om zo een geheel te creëren. 

Keukenkastjes 

De keukenmuren schilderen is niet zo spannend, maar door de keukenkastjes een kleurtje te geven tover je jouw oude keuken om naar een Spik splinter nieuwe. Of nou ja, dat lijkt zo in ieder geval. Je kunt ook een deel van de kastjes schilderen, of een bepaald deel ervan. 

Een nieuwe kleur in de badkamer 

De badkamer is een plek waar je wel wat rust kunt gebruiken. Daarom is het verstandig om te kiezen voor neutrale kleuren. Tegenwoordig zijn pastel kleuren heel populair, maar ook diepe groene kleuren zijn hierbij een goede keuze. Één van de populairste kleuren in de badkamer blijft natuurlijk wit of blauw, maar wees niet bang om hier mee te experimenteren. 

Hoe vaak is een binnenschilder nodig?

De één schildert het liefst elke maand het huis een nieuwe kleur, en de ander houdt alles liever zoals het is. Toch is het voor iedereen verstandig zo af en toe een schilder in te schakelen. Om precies te zijn, om de zeven jaar. Op deze manier voorkom je schade en scheuren. Vooral op plaatsen zoals de badkamer en de keuken. In de badkamer worden de muren namelijk ontzettend vochtig en moet de verf veel doorstaan.